19 října 2021

Jak vyrobit sněhovou vločku

 Na přání jsem vyrobila video, které ukazuje postup při výrobě sněhových vloček v programu PhotoFiltre Studio. Video není mluvené, protože mě zlobí mikrofon, ale myslím, že kdo tento program zná, tak mu bude vše jasné i tak. 

Výsledek
Vločky vyrobené pří hotovení tohoto videa Jsou jen jednoduché.  Jako základ používám jakýkoliv ornament, třeba i z fontů nebo nakreslený stopou v Adobe Photoshopu. Někdy používám vyfocenou háčkovanou krajku (již v návodech něco je), možností je mnoho. Dají se i na černé pozadí namalovat bílé čáry a různá kolečka v různé šíři přes sebe, některé průsečíky třeba vybavit šedou a v kombinaci kaleidoscopu a Flexify 2 tvořit. Pak vytvořený obrázek uložit a použít jako masku pro vyčištění pozadí.  Lze také než vločku zmenšíte, vložit pod ni průhledné pozadí 2x, plné pozadí modré 1x.  Pak dostanete pozadí průhledné, pomocná modrá vrstva, vrstva průhledná, na kterou se vymalovává a vrstva s vločkou. U vymalované vrstvy   pak stáhnout posuvník průhlednosti. Vločka bude plnější, avšak stále průsvitná.  Viz obrázky.
Výsledek
Pokud je základní tedy úplně původní ornament hustý,  třeba z nějaké ofocené krajky, pak se výsledná vločka nemusí vymalovávat. Jak jste viděli na videu, je možná uložit nepřeberné množství ornamentů. je prakticky nemožné, pokud si nepíšeme čísla u posuvníků a postup, vytvořit totožný výsledek. 
Hodně radosti z tvorby přeji. 

9 komentářů:

  1. Moc pěkný a srozumitelný návod Maruško.Vločky jsou krásné.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Majko, ty seš úžasně vynalézavá. Kombinace kaleidoskop a flexify, by mi ani ve snu nenapadla. Úžasný..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, já kombinuju různé nástroje. jde o to nějak jinak to zase zdeformovat, ať je základ pro kaleidoscop jiný. Také je možné obrázek slepit níástrojem mirror oběma směry a opět vznikne v kaleidoscopu něco jiného. :)

      Vymazat
  3. DĚKUJI TI MOC ZA NÁVOD,JSI UŽASNÁ

    OdpovědětVymazat
  4. TAK JSEM SHLÉDLA VIDEO,TO TI DALO JISTĚ HODNĚ PRÁCE, ALE VÝSLEDEK JE OHROMUJÍCÍ,,CO VLOČEK LZE VYTVOŘIT,,DÍKY MOOOC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač. Jsem ráda, že jsem pomohla. Asi něco přes 20 minut screenování, vlastně přímý přenos dění na monitoru a pak mírný střih a hudba v Pinnacle studiu...tak hodinka celekm. :) Dá to méně práce než obrázkové návody. :)A jako základ může sloužit i vlastní kresnení na černém pozadí. Prolínat třeba kroužky, čáry a kolečka a pak už si s tím kaleidoscop poradí. :)

      Vymazat
  5. Unrčitě,zkoušela jsem už a jde to krásně,,,,moc díky ještě jednou

    OdpovědětVymazat

Děkuji, že jste se zde zastavili a nechali pár slov v komentářích. Vaší odezvy si velmi vážím.