09 února 2014

Fraktály - Juliascope - videonávod


Fraktál Apo - Juliascope někteří považují za kaleidoscop. Kaleidoskop je však možné vytvořit z jakéhokoli obrázku či fotografie jednoduše a bleskově. Stačí jen mít třeba plugin do Photofiltre a pak už jen klikat a posouvat posuvníčky a krásné obrazce hned ukládat. Tak jednoduché.

K vytvoření pěkného Fraktálu je zapotřebí mít kromě programu, třeba Apophysis, výkonný počítač a moře času.
Já má ráda variaci Juliascope. Už někdo předemnou vytvořil matematický vzorec, který mi trochu pomůže.


Nebudu zde uvádět podrobný návod, to ani nejde a nebo to není v mých silách. V programu jsou již vygenerované závislosti zdánlivě chaotické, které pak můžeme dotáhnout k dokonalosti prací s nástroji programu, hlavně množstvím, postavením a velikostí jednotlivých vrstev - trojúhelníků. Je to velmi laicky řečeno.
Začít však můžeme s novým nevygenerovaným souborem, tedy s čistým štítem. Jak jsem dospěla do prvního obrázku videa tu neprozradím, to jsou pro mne hodiny práce. Ukážu práci s trojúhelníky, barvičkami. jak se mění obrazec se změnou velikosti nebo polohy troúhelníků. těch můžeme mít i několik.

Aby probíhala práce rychleji nastavení kvality obrázku je na 5%. Teprve přied konečným renderováním si nastavíme kvalitu na 1000% a tady už záleží na mnoha faktorech, jak dlouho bude proces renderování probíhat. Ne není to překlep, opravdu jde o 1000%. A pak už pracuje náš počítač třeba i desítky hodin. Abych vás ale nestrašila a úplně neodradila, malý opbrázek zvládnete renderovat i hodinu. :)

Video doporučuji nastavit na HD kvalitu


Další ukázka


Tak si hrajte. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste se zde zastavili a nechali pár slov v komentářích. Vaší odezvy si velmi vážím.